14-11-2022
Nieuwe medisch manager NAZMN
14-11-2022

Nieuwe medisch manager NAZMN

Op 1 oktober is Falco Hietbrink benoemd tot medisch afdelingshoofd traumachirurgie in het UMC Utrecht. Daarmee is hij namens het traumacentrum in onze regio de nieuwe medisch manager van het Netwerk Acute Zorg Midden-Nederland (NAZMN).
Met alle ontwikkelingen rondom concentratie van acute zorg is er voor het traumacentrum in de regio een belangrijke rol weggelegd. De focus ligt met name op samenwerking en kwaliteit. NAZMN is voor de regio verantwoordelijk voor de aanlevering van data aan de Landelijke Traumaregistratie. Deze data is voor het structureel analyseren van de kwaliteit van grote waarde. Met de gegevens wordt de traumazorg bewaakt en geëvalueerd, zodat uiteindelijk de optimale zorg geboden kan worden.

Falco: ‘Traumazorg is teamsport en samen met onze regionale en landelijke partners gaan we voor het maximale resultaat. Ik ben er trots op hoe we dat in onze regio hebben neergezet. Wat ik mooi vind aan de Nederlandse traumazorg is de regie die je voert vanuit jouw expertise in nauwe samenwerking met andere specialismen. Hierdoor heeft de patiënt zo veel mogelijk één aanspreekpunt en kunnen we efficiënte zorg leveren.”

Het medisch runnen van het NAZMN doet hij niet alleen. Met Marijn Houwert, ook traumachirurg in het UMC Utrecht, aan zijn zijde lijkt het perfecte duo gevormd. Falco is de man van de analyses en de strategie en Marijn vervult de coördinerende en verbindende rol binnen de regio. Marijn: “We werken in een prachtige regio waarbinnen er een nauwe samenwerking is met veel acute specialismen, deze is uitstekend te noemen. Maar ruimte om zaken te verbeteren is er natuurlijk altijd.”

Zowel Falco als Marijn zijn opgeleid tot traumachirurg in de regio Utrecht. Ze werken er inmiddels al jaren en kennen de acute zorg binnen deze regio dus als geen ander. Marijn heeft naast zijn functie in het UMC Utrecht een 0-uren aanstelling in nog twee andere ziekenhuizen binnen de regio. “Ik vind het altijd weer een feest om mee te kunnen werken in de perifere ziekenhuizen in onze regio als de mogelijkheid zich voordoet. Daarbij geloof ik ook echt dat deze samenwerking de patiëntenzorg verbetert.”

Falco neemt het stokje over van Loek Leenen, die zich de afgelopen jaren op ongeëvenaarde wijze heeft ingezet voor de traumazorg in de breedste zin van het woord: regionaal, nationaal en internationaal, zowel klinisch als wetenschappelijk.

Falco Hietbrink (l) en Marijn Houwert