Netwerkbijeenkomst | Ketenzorg: van de IC tot thuis

donderdag 20 jun, 2024
18:30 - 20:30

Locatie: Eenhoorn, Amersfoort
Inloop vanaf 18.00 uur met soep en broodjes.

Programma

Bespreken van processen en samenwerking in de keten:

Revalidatie
Badelog Lange-Brokaar (Revalidatiearts, UMC Utrecht)

Transferbureau en VVT
Robert Vluggen (Bureau Nazorg, Meander Medisch Centrum) en
Marieke Idema (Specialist Ouderenzorg, De Haven)

Sociaal Domein
Karin Spierenburg en Marije van der Rijst (Stichting Binding / lid NAH Team in Wijk bij Duurstede)​

Accreditatie wordt aangevraagd.

Meld je hier aan!

 

Netwerkbijeenkomsten NAZMN

Het Netwerk Acute Zorg Midden–Nederland organiseert netwerkbijeenkomsten om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. De bijeenkomsten zijn voor alle zorgprofessionals uit de hele (acute) zorgketen in onze regio.

Dit jaar starten we met een tweeluik, waarin we samen met alle betrokken organisaties en zorgprofessionals ingaan op de acute zorgketen, van meldkamer tot IC (14 maart) en van IC naar thuis (20 juni).

Ketenzorg: van IC tot Thuis

Een patiënt met een acute zorgvraag maakt een patiëntreis langs verschillende organisaties en zorgprofessionals. Welke zorgprofessional doet nu precies wat? Hoe werken we samen binnen de acute zorgketen? En waar zouden we dat beter kunnen doen en hoe?

Het tweede deel van het tweeluik gaat in op het proces van IC naar thuis, over afstemming in de keten tussen onder andere ziekenhuis, huisarts, revalidatie en VVT.

Bijeenkomst 14 maart 2024 – Ketenzorg: van meldkamer tot IC

Op donderdagavond 14 maart besteedden we aandacht aan patiënten die na een melding bij de meldkamer in de acute zorgketen komen en uiteindelijk op de IC belanden. We bespraken de processen, de onderlinge samenwerking en afstemming tussen de meldkamer, ambulance, MMT, SEH, interventieafdeling en IC.  Een samenvatting van deze bijeenkomst vind je hier.